De reis

berg met vlagHet was een hele reis om hier te komen, maar wat geeft het voldoening om nu de vlag te kunnen hijsen op de top van een berg. De vlag met de naam: TROOOST. TROOOST wil een berg troost bieden voor mensen die het zo nodig hebben. Ook is Stichting TROOOST opgericht met als doel de opbrengsten van de producten te doneren aan inloophuizen voor mensen met kanker, naasten en nabestaanden.

De reis begon een jaar geleden toen ik plotseling geconfronteerd werd met kanker. Een onzekere periode, waarin ik genadeloos op mezelf werd teruggeworpen met mijn omgeving als vangnet. De adrenaline en vechtlust waren er meteen, maar het besef kwam snel dat niet kanker de tegenstander was waar ik tegen moest vechten. Het draaide juist om hoe ik met het ziek zijn omging en nog steeds omga. Het behelst veel meer loslaten dan vechten. Acceptatie en positiviteit brengen me veel meer dan bezig zijn met strijden tegen ziek zijn. En aandacht van de omgeving is daarbij onmisbaar. Dat is me tijdens het klimmen en dalen duidelijk geworden. Wat een rijkdom.

Toen de medicijnen aansloegen en de bijwerkingen dragelijker werden, voelde ik de drang om iets positiefs bij te dragen. Ik wilde iets betekenen voor mensen die het moeilijk hebben en kaartjes maken om familie en vrienden te bedanken voor alle steun. Zo ontstond TROOOST. TROOOST biedt woorden, als woorden te kort schieten, krachtige gedichten als de kracht er even niet is. TROOOST wil er zijn tijdens de lange reis.

Deze bergtop is zeker niet het eindpunt van de tocht van TROOOST, maar een begin. Ik hoop dat jullie samen met mij op reis willen gaan om van TROOOST een succes te maken. Zodat we de hobbelige weg die mensen moeten afleggen wat dragelijker kunnen maken met persoonlijke kaarten en gedichten en daarbij tegelijkertijd inloophuizen financieel steunen. Zodat de cirkel, de extra o van trooost, rond is.