met persoonlijke bedankjes voor naasten en vrienden

met troostrijke woorden voor nabestaanden

met inspirerende gedichten en kaarten bij ziekte

Samenwerking

Naamloos2“Soms zijn er mensen die hun verbazing uitspreken over het feit dat wij ballonnen ophangen en de Pisa-vlag uitsteken tijdens speciale gelegenheden in Inloophuis Pisa. “Alsof er wat te vieren valt als je kanker hebt….!”
Nee, wij denken niet dat je moet vieren dat je kanker hebt. Integendeel; dat is afschuwelijk, schokkend en grijpt diep in op het leven van degenen die ziek zijn èn op dat van hun naasten en nabestaanden. Dat is waarom wij met ons Inloophuis zo graag een warme plek bieden waar je vrijwel dagelijks terecht kunt voor de soms broodnodige steun en aandacht.

Toch willen wij meer doen dan een plek bieden en erkenning geven voor verdriet, machteloosheid, angst en boosheid. Juist door uiting te geven aan alle heftige gedachten en gevoelens die nou eenmaal samen gaan met deze ingrijpende processen blijkt telkens weer dat er daarna ook weer ruimte ontstaat voor lichtheid. Dat mensen weer contact kunnen maken met hun eigen innerlijke kracht en daarna een pietsie gesterkt hun weg weer kunnen vervolgen.
En dat is waar wij blij van worden.

Wij vieren met elkaar de kracht van het leven, van de hoop en de liefdevolle ontmoetingen die troost bieden en het leven leefbaar maken!
En dat doen wij ook met ballonnen en vlaggen en met slingers en met taart….. ”

Dit schreef ik voor het nieuwe Jaarplan van Inloophuis Pisa en deze missie sluit naadloos aan bij die van Annet en haar prachtige kaarten. Als er even geen passende tekst lijkt te zijn is er vast wel een kaartje van Annet dat nou precies dát uitdrukt wat je zo graag wil overbrengen.

Telkens weer merken wij dat in donkere tijden juist deze ogenschijnlijk kleine gebaren van immens belang blijken. Een goed gekozen kaartje op het juiste moment kan het verschil maken. Wij vinden het dan ook een eer dat deze mooie kaarten ook in ons Inloophuis verkrijgbaar zijn.

Dank je wel, Annet, voor deze Trooost-rijke kaarten; wij hopen dat er heel veel hun weg zullen vinden naar de harten van de mensen die ze zo goed kunnen gebruiken.

Wiek Luza, coördinator Inloophuis Pisa